Japońskie herbaty ich rodzaje i właściwości
Japonia i herbata nasuwa tylko jedno skojarzenie unikalne, najwyższej jakości zielone herbaty o niebywałych właściwościach zdrowotnych. Na przestrzeni ostatniej dekady, produkcja herbaty w Japonii inaczej niż wszędzie indziej spadła, i tak na przykład w 2005 roku wynosiła 96666 ton, by 10 lat później wynieść 76667 ton. Japonia jako kraj producencki herbaty, położony na wulkanicznych wyspach nie ma możliwości poszerzenia areałów, by móc eksportować nadwyżki. Herbata japońska będzie niestety z tego powodu coraz droższa, ponieważ popyt na nią przewyższa podaż. Do najpopularniejszych herbat z Japonii należy zielona herbata Matcha, która ma najlepsze właściwości zdrowotne ze wszystkich rodzai herbat dostępnych na świecie. Japońska Sencha, Kukicha, Bancha oraz Gyokuro to niewątpliwie rodzaje, które powinny kojarzyć się z Japonią i jej najlepszymi gatunkami zielonych herbat, które możecie nabyć Państwo na stronach naszego sklepu internetowego. Herbaty z Japonii najczęściej są bardziej wyraziste w smaku i posiadają mocniejszy kolor naparu niż herbaty z innych części świata, jest to pośrednio związane ze specyfiką uprawy. Herbata z Japonii dostępna jest w różnych formach, najczęściej wybierana jest sypana luzem na wagę i tą też polecamy, tym bardziej że można ją zakupić w niedużej ilości, w formie taniej próbki.

29,99 zł
Cena regularna:
39,99 zł