Herbaty owocowe naturalne 
Herbata owocowa z naturalnego suszu to prawdziwa owocowa pyszność. Potocznie nazywane herbatami, mimo iż prawdziwe owocowe napary nie zawierają herbaty, prawidłowo określa się je naturalnymi suszami owocowymi. Jest wiele przepisów na najlepszą owocową herbatkę, jej podstawą są suszone kawałki soczystych owoców, często dodaje się również odrobinę przypraw korzennych i ziołowych, płatki kwiatów. Herbata z suszu owocowego doskonale gasi pragnienie podczas upalnego lata, bogata w mikroelementy i sole mineralne dobrze nawadnia organizm. Podczas mroźnych zimowych dni, doskonale ogrzewa, poprawiając samopoczucie owocowym aromatem. Naturalny susz owocowy idealnie nadaje się do przyrządzenia domowego kompotu lub kisielu. Nie zawierają pobudzającej kofeiny, więc polecane są dla dzieci jako alternatywa dla sztucznych, gazowanych napoi. Posiadamy bogatą ofertę dobrych i smacznych herbatek owocowych, szczególnie polecamy te z kategorii sypanych na wagę, dlatego, że najlepsza herbata owocowa to taka, którą możemy zjeść jeszcze przed zaparzeniem. Duże suszone kawałki owoców bez dodatku sztucznych konserwantów i perfum to podstawa dobrego owocowego suszu. Zapraszamy do spróbowania naszych najlepszych, wyselekcjonowanych owocowych herbat z całego świata od tropikalnych smaków do klasycznych i tradycyjnych, każda z nich jest inna, łączy je jakość i owocowy smak.
Jak parzyć herbaty owocowe?
Herbaty owocowe należy parzyć gorącą, świeżo zagotowaną, najlepiej przefiltrowaną wodą. Ze względu na brak prawdziwych liści herbaty, tylko naturalne suszone owoce czas parzenia uzależniony jest od szybkości nawodnienia owoców, najczęściej jest to około 4-6 minut. Do parzenia sugerujemy użyć praktycznych papierowych filtrów do herbaty. Po parzeniu możemy oddzielić owoce od uzyskanego naparu, większe kawałki mogą stanowić doskonałą przekąskę.